Gecondenseerd glas

Condens tussen dubbel glas herstellen

Condens op dubbel glas komt vaak voor. Zit de condens aan de binnen- of buitenkant? Dan is er niks aan de hand. Condens aan de buitenkant heeft te maken met hoge warmte-isolatie. Condens aan de buitenkant komt vaak door slechte ventilatie. Zit de condens tussen het glas? Dan is er een probleem met de ramen. Wij lossen het graag voor je op!

Gecondenseerde beglazing | Glaswerken De Grom

Is condens een probleem?  

Als je de condensatie tussen het glas niet oplost, krijg je na verloop van tijd kalkafzetting op je ramen. Bovendien verlaagt de damp tussen het glas het isolerend vermogen. Vocht in dubbel glas is natuurlijk ook niet echt mooi. Na herstelling heb je weer heldere ramen die bijdragen aan de isolatiewaarde van je woning.

Waar komt die condens vandaan?

Dubbel glas is goed geïsoleerd en normaal gezien komt daar geen vocht tussen. Gebeurt dat wel? Dan is het dubbel glas lek geraakt. Mogelijke oorzaken zijn:

  • slijtage, na 25 à 30 jaar is dat mogelijk
  • een fabricagefout, dat kan je door ons laten verifiëren
  • een kleine beschadiging van het glas

Condens tussen dubbel glas herstellen

Het aangetaste glas kan je niet laten herstellen. Het moet vervangen worden door nieuw dubbel glas. Een nieuw raam installeren, al dan niet met nieuwe kozijnen, is de beste oplossing. Glaswerken De Grom helpt je snel en vakkundig. We meten de maten van de ruit op en noteren welk type glas nodig is. We zorgen zo snel mogelijk voor nieuw glas om condens tussen dubbel glas te herstellen. Zo kan jij de warmte binnenhouden en genieten van het uitzicht. 

Tijd voor een herstelling?

Laat ons weten wat de schade is en wij overleggen met jou wat we kunnen doen om de condens tussen dubbel glas te herstellen. Stuur ons je gegevens en alle nuttige informatie. Wij maken een offerte op maat voor je glaswerken.

Scroll naar boven