Glasrenovatie

Is je glas aan vervanging toe? Omdat er nog enkel glas in je ramen zit? Omdat je de isolatiewaarde wil verhogen? Of omdat je geluiden beter buiten wil houden? Welk glas je het beste plaatst, hangt af van je noden. Wij geven graag advies bij glasrenovatie.

Bij glasrenovatie blijven de raamkaders bestaan

Glasrenovatie wil zeggen dat we het bestaande glas vervangen door nieuw glas terwijl we de raamprofielen behouden. Zo hou je de prijs van de renovatie lager en zijn er minder ingrijpende werken nodig. Natuurlijk is het belangrijk dat de raamkaders nog in goede staat zijn, zeker bij houten ramen. Het is ook belangrijk dat de profielen nog goed isoleren. Isolerend glas plaatsen in kaders die de kou doorlaten, heeft niet veel zin. Twijfel je? Wij gaan met plezier na wat mogelijk is voor jou.

Glasrenovatie | Glaswerken De Grom

Enkel glas vervangen

Alle huizen en appartementen in Vlaanderen moeten minstens dubbel glas hebben. Enkel glas moet je dus verplicht renoveren. Zo maak je de juiste keuze.

Dubbel glas vervangen

Dubbel glas kan je altijd vervangen door glas met een hogere isolatiewaarde. Bespaar op je energiekosten en laat je dubbel glas vervangen door hoogrendementsglas.

Hoogrendementsglas

Hoogrendementsglas isoleert bijna drie keer meer dan dubbel glas. Daardoor heb je  een lager energieverbruik.

Vacuümglas

Vacuümglas is een categorie apart. Het is extra dun en toch heeft het een zeer hoge isolatiewaarde. Daardoor past het makkelijker in bestaande kozijnen.

Glasrenovatie | Glaswerken De Grom

Heb jij recht op een premie?

Alle ramen van je huis of je appartement moeten minstens dubbel glas hebben. Het ontbreken van dubbel glas kan er zelfs toe leiden dat je woning ongeschikt wordt verklaard. Wanneer je enkel glas vervangt door hoogrendementsglas, kan je onder bepaalde voorwaarden nog steeds een premie krijgen. Een overzicht van alle mogelijke premies voor glasrenovatie vind je via de premiezoekrobot voor energiepremies.

Een offerte voor glasrenovatie?

Op elke vraag over glas hebben we een antwoord. Zoek je een specialist in glasrenovatie? Wij vervangen je glas graag. Stuur ons je gegevens en alle nuttige informatie. Wij maken een offerte op maat voor je glaswerken.

Scroll naar boven