Figuurglas

Figuurglas is terug van weggeweest

Figuurglas | Glaswerken de Grom

Figuurglas van vroeger

Ook glas is trendgevoelig. Zeker interieurglas. Als we zouden teruggaan naar de eighties, zou je in bijna elk huis binnendeuren vinden met daarin glas in groene of gele tinten met één of ander patroon. Het was hip en trendy en iedereen moest het in huis hebben. Tot het op een gegeven moment afgevoerd werd. Plots vond iedereen het oubollig en ging de voorkeur uit naar strakke en grote glaspartijen. Het contrast kon niet groter zijn.

Tot figuurglas van nu

Fast forward naar vandaag. Voor zowel landelijke als hedendaagse interieurs zien we dat dergelijk glas weer terug is van weggeweest. Bijvoorbeeld in combinatie met metaal. Veel mensen kiezen vandaag figuurglas als alternatief voor melkglas om privacy te creëren op een elegante manier.

Wat is het?

Dit glas voelt een beetje retro en is tegelijk helemaal on trend. Dit glastype wordt gekenmerkt door bijvoorbeeld kleine oppervlakkige putjes en onregelmatige onderbroken lijnen. Door die structuur biedt het glas veel privacy zonder het licht tegen te houden. De toepassingen zijn legio, maar het glas wordt onder andere vaak gebruikt voor binnendeuren of als scheidingswand in een metalen kader.

Heel veel keuze

Glaswerken De Grom heeft heel wat soorten op voorraad. Ook soorten die minder makkelijk op de markt verkrijgbaar zijn. We verzamelen graag mooie soorten glas en we doen niet graag iets weg. Daardoor vinden klanten met oude binnendeuren nog precies het glas dat ze zoeken om dat ene kapotte ruitje te vervangen, terwijl anderen het figuurglas vinden dat eruit springt om te gebruiken in hun moderne interieur.

Aan de slag?

Zoek je figuurglas voor een herstelling of om je interieur een upgrade te geven? Wil je meer info over de mogelijkheden en prijzen? Kom dan gerust eens langs om te ontdekken wat we in huis hebben.

Scroll naar boven