Enkel glas vervangen

Enkel glas vervangen, een must

Jouw enkel beglaasde ramen of deuren vervangen is niet alleen slim, het is gewoon een must. Want alle huizen en appartementen in Vlaanderen moeten minstens dubbel glas hebben. Renoveren is dus verplicht. Gelukkig is dit glas vervangen een investering die rendeert. Heb jij nog ramen met enkel glas?

Enkel glas vervangen | Glaswerken De Grom

Bestaande kozijnen houden?

Wanneer je kozijnen nog in goede staat zijn, is het niet nodig om de kaders te vervangen. Dan kan je goed isolerend glas in de bestaande raamkaders plaatsen. Zo kost het je minder en geniet je toch van de voordelen:
  • Je bespaart enorm op je energiefactuur
  • Je hebt meer wooncomfort: warmer in de winter en frisser in de zomer
  • Je huis is klaar voor de toekomst en voldoet aan de regelgeving

Dubbel glas of hoogrendementsglas?

Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met een isolerende spouw. De spouwruimte tussen het glas is opgevuld met droge lucht. De dikte van de spouw bepaalt de isolatiewaarde: hoe dikker de spouw, hoe beter. Hoogrendementsglas is dubbel glas, waarbij de spouwruimte opgevuld is met een coating en edelgas. Daardoor is het isolerend vermogen nog groter. De beste keuze voor jou hangt af van je bestaande raamkader, de gewenste isolatiewaarde en je budget. We helpen je graag kiezen!

Enkel glas vervangen heeft méér voordelen dan alleen thermisch isoleren

Glas kan meer functies vervullen dan alleen de warmte binnen en de koude buiten houden. Het bevordert ook de akoestische isolatie van je gebouw en het verhoogt de veiligheid. Omdat dubbel glas een stuk dikker en steviger is dan enkel glas, wordt het moeilijker om in te breken. Is veiligheid erg belangrijk voor jou? Dan kan je jouw glas ook vervangen door veiligheidsglas.

Een offerte?

Op elke vraag over glas hebben we een antwoord. Ben je klaar om je enkel glas te vervangen? Wij helpen je graag. Stuur ons je gegevens en alle nuttige informatie. Wij maken een offerte op maat voor je glaswerken.

Scroll naar boven