Hoogrendementsglas

Ontdek de mogelijkheden van hoogrendementsglas

Wil je je woning beter isoleren? Dan is hoogrendementsglas de sleutel tot efficiënte isolatie in je ramen. Met een scala aan opties, afgestemd op verschillende behoeften, budgetten en woningtypes, biedt dit glas een oplossing voor iedereen die streeft naar verbeterde energie-efficiëntie. Wil je weten welk type glas bij jou past?

Enkel glas vervangen | Glaswerken De Grom

Klassiek hoogrendementsglas

Een populaire keuze is klassiek hoogrendementsglas. Dit dubbel (of driedubbel) glas bevat een dunne isolerende metaallaag en heeft een spouw gevuld met een edelgas zoals Argon. De isolatiewaarde van dit glas is indrukwekkend laag, met een Ug-waarde van 1.1 of lager. Het is een kostenefficiënte manier om je ramen te upgraden en de isolatie te verbeteren.

Vacuümglas

Vacuümglas bestaat uit twee glasbladen met daartussen een vacuüm getrokken microspouw van 0,1mm. Het glas is daardoor een pak dunner dan klassiek hoogrendementsglas en bezit toch dezelfde isolatiewaarden als driedubbel glas. Omdat het glas zoveel dunner is, wordt het vaak gebruikt bij renovaties van beschermde gebouwen of in woningen waar er nog enkel glas in de ramen zit.

Lees meer

Nog meer keuzes

Er bestaat ook hoogrendementsglas met extra slimme eigenschappen. We zetten ze voor jou op een rijtje:

  • Geluidswerend glas: Ideaal voor plaatsing aan de straatkant. Dit dubbel glas met verschillende diktes en een geluidsdempende folie minimaliseert geluidshinder.
  • Zonwerend glas: Met een extra laagje metaaloxide dat zonnestralen reflecteert, is dit type ideaal voor zuidgerichte gevels en dakramen.
  • Veiligheidsglas: Gelaagd of gehard glas voor extra stevigheid, zorgt voor een veilige omgeving.

Een offerte voor hoogrendementsglas?

Wil je genieten van de voordelen van hoogrendementsglas op maat van jouw situatie? Ons team staat klaar om je te begeleiden en de beste oplossing te vinden die past bij jouw woning, behoeften en budget. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe je jouw wooncomfort kan maximaliseren terwijl je bespaart op energiekosten.

Scroll naar boven