Glas vervangen

Oud glas in je raam vervangen? Dat kan!

Wanneer je bestaande raamkozijnen nog in goede staat zijn, kunnen we het glas in je raam vervangen. Daardoor ligt de kost van je glasrenovatie een pak lager en zijn de werken minder ingrijpend. Dat kan natuurlijk alleen wanneer de raamkaders nog in goede staat zijn, zeker bij houten ramen. Het is ook belangrijk dat de profielen nog goed isoleren. Isolerend glas plaatsen in kaders die de kou doorlaten, heeft niet veel zin. Twijfel je? Wij gaan met plezier na wat mogelijk is voor jou.

Glas vervangen | Glaswerken De Grom

De voordelen van glas in je raam vervangen

Wanneer je raamkaders nog in goede staat zijn – winddicht en goed isolerend – hoef je ze niet te vervangen. Dat levert je een pak voordelen op:

  • Lagere prijs: je betaalt een pak minder omdat je kan besparen op materiaal én op werkuren.
  • Geen breekwerk: door alleen het glas in je raam te vervangen, moeten je raamkaders niet uitgebroken worden. Zo vermijd je ook pleister- en schilderwerk achteraf.
  • Snel klaar: in de meeste gevallen kan al het glas op één dag vervangen worden.

Goed gepast?

Je kan zowel enkel glas als oud dubbel glas vervangen door glas met een hogere isolatiewaarde. Dat kan wanneer je raamkozijnen in goede staat zijn en voldoende sterk om het zwaardere glas te ondersteunen. De raamprofielen moeten ook dik genoeg zijn om er hoogrendementsglas in te plaatsen. In bepaalde gevallen kunnen we een beetje bijsturen door de glaslatten aan te passen of door het frame van je raam een beetje uit te frezen. Lukt dat niet? Dan kan je nog altijd voor vacuümglas kiezen. Dat is dunner, maar biedt wel een hoge isolatiewaarde.

Voor elk type raamkozijn

  • Hout: glas plaatsen met een hogere isolatiewaarde kan meestal zonder grote aanpassingen aan het kader.
  • Pvc en aluminium: we checken de bestaande glaslatten om na te gaan hoeveel dikker je nieuwe glas mag zijn.

Een offerte voor glas in je raam vervangen?

Wil je graag het glas in je raam vervangen zonder het schrijnwerk te vernieuwen? Maar weet je niet zeker of dat kan? Wij adviseren je graag.  

Scroll naar boven